Computer Tomograf nou la Spitalul Judetean de Urgenta Slobozia

04.10.2018

◄ Înapoi

Incepand cu data de 2 octombrie 2018 , la Spitalul Judetean de Urgenta Slobozia , va functiona noul aparat Computer Tomograf “Neusoft 16 Essence “ .
Aparatul a fost achizitionat de Ministerul Sanatatii , in cadrul unui proiect in valoare de 19,8 mil euro finantat de Banca Mondiala.
In cadrul acestui proiect , au fost achizitionate 14 aparate Computer Tomograf , 24 IRMN, precum si un numar concomitent de PACS –uri , necesar stocarii imaginilor.
Actualul Computer Tomograf , va functiona la parterul Ambulatoriului de Specialitate din cadrul Spitalul Judetean de Urgenta Slobozia, intr un spatiu complet modernizat care va corespunde in totalitate atat nevoilor pacientului cat si prevederilor legale.
Numarul pacientilor care beneficiaza , de aceasta investigatie este in continua crestere , avand in vedere faptul ca boala neurologica in special, si producerea accidentelor vasculare are o patologie ascendenta, varsta de producere a acestora fiind din ce in ce mai scazuta .
Computer Tomograf va functiona intr-un program de 12 ore zilnic , Spitalul Judetean de Urgenta Slobozia avand la acest moment 3 medici radiologi cu competenta in exploatarea acestuia si va deservi pacientii internati in cadrul UPU/SMURD , Ambulator precum si cei internati in cadrul sectiilor si compartimentelor din cadrul Spitalului.
Totodata , investigatiile pot fi efectuate inclusiv cu taxa , avand in vedere ca sumele lunare alocate de CAS IL , sunt insuficiente pentru nevoile pacientilor.
In ultimele 6 luni ale acestui an numarul total de investigatii de acest tip a fost de aproximativ 2700.
La acest moment aparatul detine toate autorizatiile de functionare si incepand de Luni 01.10.2018 va intra in functiune .
In acelasi timp, precizam faptul ca Spitalul Judetean de Urgenta Slobozia a achizitionat un al II – lea Computer Tomograf , prin procedura de licitatie , prin incheierea unui Acord Cadru , care speram ca va putea functiona incepand cu anul viitor.
Ne preocupam ca nevoile pacientilor din acest judet sa fie acoperite de Spitalul Judetean de Urgenta Slobozia , prin achizitia unei aparaturi performante , precum si prin numarul tot mai mare de medici care vin in fiecare luna alaturi de echipa medicala existenta la acest moment.