Ziua Mondială a Siguranței Pacientului - 17 septembrie

17.09.2020

◄ Înapoi

Începând din anul 2019, ziua de 17 septembrie a fost declarată Ziua Mondială a Siguranței Pacientului, drept urmare Autoritătea Națională de Management al Calității în Sănătate declară săptămâna 14-18 septembrie 2020 " Săptămâna Siguranței Pacientului în România".

Sloganul ales de Organizația Mondială a Sănătății pentru a marca în data de 17 septembrie Ziua Mondială a Siguranței Pacientului este "Personal medical în siguranță! Pacienți în siguranță!"
Această temă a fost stabilită de Organizația Mondială a Sănătății după ce pandemia de SARS-CoV-2 a dezvăluit provocările și riscurile uriașe cu care se confruntă personalul medical.

Spitalul Județean de Urgență Slobozia se alătură inițiativei Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate:

  • Personalul medical va purta un obiect vestimentar de culoare portocalie, culoare desemnată de OMS ca simbol al acestui eveniment.
  • Evenimentul va fi promovat în rândul pacienților prin informarea acestora asupra importanței implicării eficiente în îngrijirea lor în cursul terapiei.
  • Spitalul Județean de Urgență Slobozia acționează continuu pentru creșterea gradului de siguranță a pacientului și a calității serviciilor medicale. Punem la dispoziție medici profesioniști și echipamente medicale de ultimă generație pentru a menține și a îmbunătăți starea de sănătate a pacienților care ne trec pragul.
  • În același timp, fațada Spitalului Județean de Urgență Slobozia va fi iluminată în portocaliu.